Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Springlab Learning BV

Niet meer stilzitten in de klas

Kinderen zitten te veel en door de digitalisering van de samenleving bewegen ze steeds minder. De grote vlucht van digitaal onderwijs sinds de coronapandemie, zorgt ervoor dat kinderen nóg meer tijd doorbrengen achter hun scherm. En dat terwijl bewegen belangrijk is voor de gezondheid en de ontwikkeling van de kinderen. De Springlab Beweegvloer brengt daar verandering in: hierin wordt de kracht van digitaal onderwijs gecombineerd met beweging. Stilzitten in de klas is niet langer verplicht.

De Springlab Beweegvloer is een ICT-oplossing die een vloer interactief maakt. Hij reageert op de beweging van de kinderen, maar ook op bijvoorbeeld kleuren van fysieke objecten. Op de vloer worden interactieve bewegend leren spellen geprojecteerd waardoor de kinderen intuïtief gaan spelen en bewegen. Ze worden uitgedaagd alle type bewegingen te maken, van rennen, rollen, springen tot aan rekken en balans.

Landelijke leerdoelen

De lessen sluiten volledig aan bij de landelijke leerdoelen die in het onderwijs worden gebruikt. Zo leren kinderen op de Beweegvloer onder andere taal, rekenen en kleuren en vormen. Dat maakt de Beweegvloer uniek. Hij wordt al gebruikt op bijna tweehonderd kinderdagverblijven en scholen. Bewegen met de Beweegvloer blijkt intensiever dan buitenspelen. Door op jonge leeftijd meer te bewegen worden zorgkosten bespaard en bewegend leren draagt ook bij aan betere leerprestaties, omdat meer zuurstof in de hersenen de concentratie verhoogt.

Marktleiders

De vloer is ontwikkeld in samenwerking met diverse scholen, marktleiders in de kinderopvang, uitgeverij Zwijsen, die vier grootste gemeenten van Nederland en De Haagse Hogeschool.

Springlab Learning BV

Springlab Learning logoWerkhoven

Facebook Twitter LinkedIn Instagram

Website

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact