Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Soft Revolt BV, 11e plaats KVK Innovatie Top 100 2020

Zonder beugel wel steun

Voor vrouwen met een vollere cupmaat (C75-G80) is er nu een beugelloze bh die toch ondersteuning biedt. Soft Revolt is ontstaan vanuit de behoefte om de traditionele lingerie-industrie te transformeren. Enerzijds door een veel duurzamere manier van produceren, anderzijds door wat het vrouwen brengt.

In plaats van een traditionele bh gemaakt uit circa vijftig voornamelijk geweven onderdelen, komt een bh van Soft Revolt in één keer uit de breimachine. Na ruim een jaar onderzoek naar deze revolutionaire 3D-techniek en 47 prototypes komt nu de bralette op de markt, gericht op de gemiddelde vrouw met een actieve levensstijl die comfort zoekt.

Ingebreide support

De innovatie van deze eerste 3D-gebreide bh zit in de gepatenteerde, ingebreide support. Het idee is gebaseerd op de 3D-gebreide schoen, de Nike Flyknit. Naast een extreem comfortabel product voor vrouwen, brengt het enorme innovatie naar de achterkant van het proces: het maakt productie op locatie mogelijk, reduceert het transport en bespaart energie. De productietijd wordt met minimaal de helft verkort. Bovendien heeft breien een zerowaste-productieproces. Alleen hierdoor wordt al tot 90% aan CO2 emissie bespaard per bh.

Revolutie

Met een pre-ordercampagne kon de productie starten. De revolutie die Soft Revolt wil ontketenen, komt op een relevant moment: met de empowerment van vrouwen is de lingerie-industrie een extreem groeiende markt. Chirurgen en ontwikkelaars van implantaten die op zoek zijn naar een beugelloze bh voor vrouwen die borstkanker of littekenweefsel hebben, tonen ook interesse in de producten van Soft Revolt.

Soft Revolt BV

Soft Revolt logoAmsterdam

Facebook LinkedIn Instagram

Website

Gebreide BH van Soft Revolt

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact