Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Sobatech Services BV, 12e plaats KVK Innovatie Top 100 2020

Deeg snel gekoeld en verhit zonder CO2

Temperatuur is van kritische invloed op de ontwikkeling van deeg. Soms is snel koelen of verhitten noodzakelijk, bijvoorbeeld bij het concheren van chocolade of bij de productie van bepaalde koude degen. Tot nu gebeurde dat met een extra stap, zoals een meelkoeler of CO2, maar dat is niet meer nodig. Met de HOT&COOL-technologie van Sobatech kan de deegtemperatuur 'inline' worden geregeld. Klanten hebben daarmee binnen enkele minuten deeg met extreme temperaturen.

Extreme temperaturen binnen enkele minuten

Het feit dat Sobatech zo ook de deegtemperatuur kan regelen en controleren, betekent dat klanten binnen enkele minuten producten met extreme temperaturen kunnen realiseren. Dit gebeurt in één en dezelfde proces stap; er is geen extra koeling of verwarming van de separate ingrediënten nodig alvorens het deeg samen te stellen. Doordat voor koeling van deeg geen CO2 meer nodig is, is de uitstoot ook substantieel minder. Daardoor verbeteren de arbeidsomstandigheden in lokale productiefaciliteiten.

Inline koken

Sobatech is specialist in procestechnologie voor de voedingsmiddelen industrie en koelt en verwarmt deeg al decennialang. Deze nieuwe innovatie tilt het koelen en verwarmen naar een geheel nieuw niveau. Met de kneedgereedschappen van Sobatech, die uit één massief deel zijn gefreesd, kan inline worden gekookt. Doordat ze hol zijn, is het mogelijk er water of een ander (koel)medium in te laten stromen. Met deze geautomatiseerde technologie kan de klant eenvoudig, met een druk op de knop, de gewenste producttemperatuur controleren en regelen.

De innovatie is inmiddels gepatenteerd en bestaat sinds twee jaar.

Sobatech Services BV

Sobatech Services logoMaastricht

LinkedIn Instagram YouTube

Website

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact