Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Snijtechniek Brabant BV, 6e plaats MKB Innovatie top 100 2014

Super duurzame bouwpakketten voor de jachtbouw

Met behulp van een eigen ontwikkelde droogfreesmachine die met grote precisie freest, maakt Snijtechniek Brabant het bouwen van een jacht tot een feest. Dankzij de nieuwe manier van droogfrezen is Faam ((Flawless Aluminium Milling Machine) in staat om grote, dikke platen op een slimme manier vast te houden en met grote snelheid droog te frezen. En dat levert diverse belangrijke voordelen op. De gefreesde onderdelen zijn schoon, haaks, en doordat er geen warmte in het materiaal wordt gebracht, blijven de eigenschappen van het materiaal (materiaalstructuur) onaangetast. Droogfrezen heeft als bijkomend voordeel dat er geen corrosie ontstaat bij het lassen/verven van de platen. Er zit geen krimp meer op de materialen en de frees is 100% haaks, zodat de maatvoering perfect is.

Duurzaam

Droogfrezen is een duurzaam proces: geen co2 uitstoot, het afval wordt 100% gerecycled, de machine verbruikt 50% minder energie dan bij het conventionele plasma snijden wordt verbruikt en er komen geen (giftige) verbrandingsgassen meer vrij. Als extra plus worden alle delen bedrukt met klantspecifieke informatie en staat precies aangegeven waar het volgende deel moet worden vast gelast.

Doorgaan met innoveren

Snijtechniek Brabant heeft ervoor gekozen om geen energie in een octrooi te steken en de kennis in huis te houden. Het credo is: geen tijd en geld stoppen in bureaucratie, maar doorgaan met innoveren.

Snijtechniek Brabant BV

Raamsdonksveer

Facebook Twitter 

Website

Snijtechniek Brabant bouwpakketten voor de jachtbouw

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact