Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Publieksprijs

Sendo Shipping BV

Sendo Liner zorgt voor zeer schoon, emissieloos binnenvaartschip

Stem op Sendo Shipping

In plaats van vervuilende fossiele brandstoffen gebruik maken van elektrisch vervoer, daarmee is veel winst te behalen voor het milieu. Verduurzaming is voor de binnenvaart een grote uitdaging. De Sendo Liner van Sendo Shipping zorgt voor 40% minder CO2-uitstoot en biedt daarmee een duurzaam alternatief. Het modulaire schip is bovendien snel aan te passen aan nieuwe ontwikkelingen, kortom het schip van de toekomst.

Innovatie en duurzaamheid

Sendo Shipping is een innovatief en dynamisch familiebedrijf in de binnenvaart. Naast de exploitatie van schepen ontwikkelt het bedrijf ook eigen schepen. Innovatie en duurzaamheid staan daarbij voorop. Rederij Multimodaal Container Services (MCS) vroeg Sendo of een zeer zuinig en toekomstbestendig schip mogelijk zou zijn. Rekenen, tekenen, verwerking van real time data en samenwerking volgden, met als uitkomst de Sendo Liner. Vele gespecialiseerde bedrijven droegen aan de ontwikkeling bij met hun kennis en kunde.

Platform

De Sendo Liner is als een modulair platform ontworpen en is compleet geëlektrificeerd. Daarmee biedt het schip de mogelijkheid om op deze basis verder door te ontwikkelen, bijvoorbeeld naar varen op waterstof. Aanpassingen zijn door het modulaire ontwerp makkelijk door te voeren. Het ontwerp zorgt bovendien voor lagere onderhoudskosten en lagere uitstoot per vervoerde container.

Voorloper in maritieme innovatie

In februari bracht Sendo Shipping de eerste Sendo Liner in de vaart. Daarmee is bewezen dat elektrisch varen in de binnenvaart mogelijk is. Tot 3 uur lang emissieloos varen en 40% minder uitstoot. Daarmee laat Sendo Shipping zien dat Nederland voorop loopt met maritieme innovaties!

Sendo Shipping BV

Loogo Sendo ShippingHarderwijk

Facebook

Website

Varende Sendo Shipping binnenvaartschip

Team Sendo Shipping

Team Sendo Shipping

Aanvullende informatie

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact