Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

SendCloud, 9e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

All-in-one verzendtool voor online retailers

Het aantal webwinkels is in 10 jaar tijd meer dan verzesvoudigd in heel Europa. Voor kleine en middelgrote webwinkels valt het niet mee om de concurrentiestrijd aan te gaan met grote partijen in de markt. Logistiek, het verzenden van pakketten, blijft uitdaging nummer één. De grote jongens hebben een eigen bezorgdienst of lucratieve (prijs)afspraken met pakketvervoerders. Met de all-in-one verzendtool van SendCloud is dit voor MKB webshops, ongeacht hun grootte, nu ook mogelijk.

Geautomatiseerd verzendproces

Het verzenden van pakketten is het meest tijdrovende en dure proces van een webwinkel. Via SendCloud kunnen webwinkeliers hun volledige verzend- en retourproces automatiseren. De samenwerking van SendCloud met verschillende (inter)nationale vervoerders maakt het voor webshops mogelijk om verschillende bezorgopties te combineren tegen een aantrekkelijk tarief. Het systeem is daarnaast eenvoudig te koppelen aan meer dan 25 shopsystemen. Daarmee printen webwinkeliers verzendlabels, scanbare picklijsten en pakbonnen in een klik. Vervolgens worden automatische track & trace e-mails verstuurd. Eventuele retouren kunnen op dezelfde manier automatisch verwerkt worden.

Snelgroeiend bedrijf

SendCloud is een mooi voorbeeld van innovatie door frustratie. Drie webshopeigenaren zagen dat het tijdrovende verzendproces een stuk handiger en efficiënter kon. Dus zijn ze deze dienst in 2012 zelf maar begonnen. Inmiddels is het een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland met een omzetgroei van 5463% en meer dan 70 medewerkers. SendCloud is actief in Nederland, België, Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk. Meer Europese landen volgen binnenkort.

SendCloud

Sendcloud logo Eindhoven

Facebook Twitter LinkedIn YouTube

Website

Sendcloud toepassing op beeldscherm

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact