Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

SPIRIT solar lighting BV, 38e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Straatverlichting die loopt als een zonnetje

SPIRIT solar lighting brengt met haar straatverlichting licht op plekken zonder elektriciteitsnetwerk. De SPIRIT solar lighting column is een verlichtingsmast die werkt op zonnestroom. De mast wekt overdag energie op met de zonnecellen die in het verticale vlak van de mast geïntegreerd zijn. De energie wordt opgeslagen in de batterij, die in de mast zit. Die levert in de avond en nacht stroom voor de efficiënte LED-verlichting. Zo hoeft het nergens meer donker te zijn!

Dicht bij de evenaar

De verlichtingsmasten zorgen voor licht en daarmee veiligheid. In de Westerse wereld is dat verkeersveiligheid, maar bijvoorbeeld in Afrika heeft goede verlichting ook effect op de sociale veiligheid. Het ‘basismodel’ doet het goed in landen rond de evenaar. Deze is voor deze locaties geoptimaliseerd in haar configuratie: Dag en nacht zijn daar allebei 12 uur lang, waardoor de energieverhouding optimaal is. Door deze optimalisatie is de mast ook economisch efficiënter. SPIRIT levert ook een ‘high line’ die naar wens van de klant wordt gemaakt. Naast de mastkeuzes van hoogte tot en met capaciteit, kan de klant één van de andere opties toevoegen, zoals remote control of een bewegingsmelder voor dynamische verlichting. Zo dragen ze ook bij aan Smart City concepten.

Duurzame energie

Duurzaamheid en kwaliteit staan bij SPIRIT hoog in het vaandel. ‘Wek je energie op waar je het gebruikt’ is het uitgangspunt. Dat is precies wat hun verlichtingsmasten doen. Het mooie is dat het licht ook bij minder mooi weer gewoon functioneert. De lichtsterkte past zich automatisch aan: Alles wordt gemeten en er wordt bijgestuurd door het intelligente hart van de mast als dat nodig is. En dat alles zonder compromissen te maken in het esthetische design. SPIRIT is een familiebedrijf, begonnen als spin-out van Kaal Masten in Oss. In 10 jaar tijd is de SPIRIT-lijn uitgegroeid tot de top in solarverlichting.

SPIRIT solar lighting BV

SPIRIT solar lighting logo Oss

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Voorbeelden SPIRIT solar lighting colomns

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact