Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Rydon BV

Duurzame fietsverlichting die net zo lang mee gaat als je fiets

Fietsverlichting blijft een zwak onderdeel van de fiets: de batterij is vaak leeg, de draadjes van de dynamo zijn kapot of de verlichting is gestolen. Daardoor neemt een derde van de fietsers deel aan het verkeer zonder deugdelijke verlichting, met alle risico’s van dien. Het aantal verkeersdoden op de fiets is met 228 per jaar nagenoeg gelijk aan die met personenauto's. Hierin wil Rydon verandering aanbrengen, door te zorgen dat fietsers altijd een goede fietsverlichting hebben.

Altijd een volle batterij

In de Rydon fietsverlichting is daarom een aantal slimme innovaties toegepast. De batterij heeft een grote capaciteit, die vanzelf oplaadt door het ingebouwde, zeer efficiënte zonnepaneel. Hij wordt in de zomer automatisch opgeladen, zodat je aan het begin van de winter altijd een volle batterij hebt, die ruim vijftig uur mee gaat. Dat is over het algemeen voldoende om de wintermaanden door te komen. Dit bespaart duurzame grondstoffen en een enorme afvalberg met plastic en chemicaliën.

Onverwoestbaar

Een andere slimmigheid is om metaal in plaats van kunststof te gebruiken. Daardoor is deze verlichting ook zo goed als onverwoestbaar.

Antidiefstal

De verlichting wordt permanent op de fiets gemonteerd met een speciale antidiefstalschroef. Deze innovatie is in Nederland ontwikkeld en wordt ook in Nederland geassembleerd. De fietsverlichting is online te koop bij Rydon.eu, Bol.com en Goedefietsverlichting.nl.

Rydon BV

Rydon logoNootdorp

Facebook  Instagram

Website

Hugo van de Watering van Rydon

Hugo van de Watering

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact