Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

RotterZwam Coƶperatie UA, 23e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Van afval naar voedsel en meer

De oprichters van RotterZwam hebben sinds de start in 2013 al veel publiciteit gekregen. Niet alleen door hun werkwijze, maar ook door de locatiekeuze: het voormalige zwemparadijs Tropicana in hartje Rotterdam. Waar ooit gezwommen werd, groeien nu oesterzwammen op koffiedik! Het motto van de sociale ondernemers is van afvalreductie naar voedselproductie. Aansprekend in deze tijd van discussies over verspilling, duurzaamheid en voedselkwaliteit.

Do it yourself

Het innovatieve van RotterZwam is de duurzame drive van de oprichters en hun verdienmodel. Zij zijn stadslandbouwers met nevenactiviteiten. De productie van oesterzwammen voor lokale afnemers zorgt voor een deel van de inkomsten en wordt verder opgevoerd. Afnemers zijn bijvoorbeeld restaurants in de stad en de plaatselijke banketbakker die er vegetarische kroketten en bitterballen van maakt. De jonge onderneming verzorgt daarnaast opleidingen voor ondernemers die dezelfde weg in willen slaan. Het delen van kennis is namelijk een belangrijke drijfveer van RotterZwam. Dat doen zij met de hele wereld. Een succesnummer is de Growkit, een soort doe-het-zelfpakket om thuis met eigen koffiedrab oesterzwammen te kweken. Daarmee hebben zij al heel wat fans op de ‘koffiedikteller’ staan. Gebruikers kunnen op de website terecht voor recepten en ontvangen per mail kweektips voor hun kit.

De nieuwste innovatie uit de hand van RotterZwam is de zwamburger. Dit is een hamburger van 100% oesterzwammen, die gebruik maakt van de unieke groei eigenschappen van de oesterzwam. De zwamburger bevat dus geen bindmiddelen!

Rotterdam

Twee oprichters van RotterZwam zijn begin dit jaar in het zonnetje gezet met de titel ‘aanstormend talent’ (onderdeel van de Marketing Award Rotterdam). Zij hebben bij hun ambitie om hun leven duurzamer in te richten, Rotterdam op de kaart gezet.

RotterZwam Coƶperatie U.A.

Logo RotterZwam Rotterdam

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Team van RotterZwam

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact