Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Rofianda Light Solutions, 97e plaats KVK Innovatie Top 100 2020

Zonlicht in de glastuinbouw

Wat kan er beter zijn om natuurlijke producten te laten groeien dan natuurlijk licht, dus zonlicht? Daarom heeft Rofianda Light Solutions een lichtoplossing voor de tuinbouw ontwikkeld die zonlicht volledig nabootst.

Rofianda Light Solutions is een familiebedrijf dat lichtoplossingen ontwikkelt en produceert. De “volledig zonlicht spectrale ledverlichting” werkt vanuit één ledchip. Met deze unieke zonlichtoplossing kunnen gewassen het jaar rond worden geteeld met één receptuur voor licht voor alle gewassen.          

Duurzame led

Deze innovatie in assimilatieverlichting brengt andere lichtoplossingen met lichtrecepturen aan het wankelen. Want er is niets beter dan natuurlijk zonlicht. Daarmee is de lamp van Rofianda Light Solutions de oplossing voor ieder gewas in de tuinbouw en kan de omzetting van energieverslindende SON-T naar duurzame led worden ingezet.

Origineel

De innovatie is nieuw en origineel omdat Rofianda de enige producent is van volledig zonlicht spectrale ledverlichting, werkend vanuit één chip. De lichtintensiteit kan naar wens worden aangepast.

Wereldwijd toepasbaar

Met de “volledig zonlicht spectrale verlichting” kunnen overal ter wereld het jaar rond kwalitatief goede gewassen worden geteeld. Dit kan zijn in de glastuinbouw, maar ook in de city farming. Op die manier kan transport van gewassen verminderen en wordt voedselproductie ook mogelijk in gebieden waar minder ruimte beschikbaar is (vertical farming). Dit komt de zelfredzaamheid van regio’s ten goede. Rofianda verwacht dat in 2021 al 70 procent van de omzet uit de export zal komen.

Rofianda Light Solutions

Rofianda logoTilburg

Facebook Twitter LinkedIn 

Website

Assimilatieverlichting in kas

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact