Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Robin Radar Systems, 2e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Detectieradar voor drones voorkomt incidenten

Wereldwijd gaan er per maand ongeveer 200.000 drones over de toonbank. De interesse van zowel bedrijven als consumenten is groot. Niet verwonderlijk, want de kleine vliegende objecten zijn voor veel doelen geschikt. Tegelijkertijd groeit het aantal incidenten en zorgen drones soms voor dreigende situaties. Reden voor Robin Radar Systems in Den Haag om een speciale detectieradar voor drones te ontwikkelen.

Slimme techniek

Robin Radar Systems is gespecialiseerd in radarsystemen voor het detecteren van kleine doelen. Bijzonder aan de Drone Detectie Radar is dat deze radar niet alleen drones detecteert, maar ze ook van vogels kan onderscheiden. Zelfs militaire radars kunnen dat niet. De radar die het Haagse bedrijf ontwikkelde mede in opdracht van het Ministerie van Justitie herkent de rotorbladen van een drone. Dit gebeurt met behulp van slimme software algoritmes en geavanceerde doppler technieken.

Groeimarkt

De vraag naar dectectie-apparatuur voor drones groeit snel. Drones kunnen immers ongelukken veroorzaken of met illegale bedoelingen worden ingezet. Denk daarbij bijvoorbeeld aan bijna-aanvaringen met vliegtuigen, de mogelijkheid om spullen in een gevangenis te smokkelen of het gebruik door terroristische organisaties. Vroegtijdige detectie van drones is in deze gevallen cruciaal. De radar die Robin Radar Systems ontwikkelde is door het kostenniveau niet alleen interessant voor de defensiemarkt, maar ook voor de beveiligingsbranche. Inmiddels zijn de systemen operationeel ingezet ter bescherming van wereldleiders, zoals tijdens de G7 Summit. De eerste productiebatch was direct uitverkocht en Robin Radar Systems groeit dit jaar tussen 300 en 400%.

Robin Radar Systems

Logo Robin Radar Systems 's-Gravenhage

Facebook LinkedIn

Website

Detectieradar voor drones opgesteld in een veld.

Aanvullende informatie

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact