Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Retourplaza, 5e plaats MKB Innovatie Top 100 2017

Geef retourzendingen een tweede kans

Webshops krijgen veel artikelen retour van klanten. De ene keer kan het artikel zó weer als nieuw verkocht worden, een andere keer met beschadigingen of bijvoorbeeld een verpakking die niet meer bruikbaar is. Retourplaza heeft zich gespecialiseerd in het aanbieden van bijzondere retoursoftware voor het ontvangen, graden en daarmee waardevolle retourdata inzichtelijk maken. Vervolgens is het daarmee ook mogelijk gemaakt om deze artikelen opnieuw te kunnen verkopen via een eigen verkoopplatform.

Retourzendingen

Dagelijks worden duizenden artikelen online besteld en teruggestuurd om verschillende redenen. Deze artikelen worden niet altijd in dezelfde staat retour gestuurd als de nieuwstaat waarin ze zijn ontvangen. Voor veel webwinkeliers is het retourproces een flinke kostenpost. Niet zelden verdwijnen de producten in de opslag, worden ze tegen een dumpprijs verkocht aan een opkoper of worden ze vernietigd. Deze artikelen verdienen een tweede kans, vindt Retourplaza.

Een tweede kans

Om de waarde van deze nieuwe tweedekansjes te bepalen, heeft het bedrijf grading software ontwikkeld, waarmee op basis van specifieke algoritmes eenvoudig de unieke status wordt vastgelegd en gefotografeerd en zo de nieuwe verkoopprijs kan worden bepaald. Pas wanneer het item daadwerkelijk verkocht wordt, krijgt de webwinkelier zijn deel van de verkoopprijs waarbij een vergoeding voor het logistieke proces is verrekend. Retourplaza kan hierbij het hele logistieke en commerciële proces uit handen nemen. Sinds december 2015 is Retourplaza actief met het verkopen van geretourneerde producten van webshops en binnen 20 minuten werd indertijd de eerste bestelling al geplaatst.
 

Retourplaza

Retourplaza Amsterdam

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Schematische weergave van de werking van Retourplaza

Jan Minnee van Retourplaza in magazijn

Keurmerk van vertrouwen

" Onze 5e plek in de KVK top 100 is een geweldige onafhankelijke bevestiging van wat we met retouren kunnen doen voor webwinkels en logistieke bedrijven. Dat geeft ook nieuwe partijen de bevestiging van kwaliteit en innovatie. Deze KVK prijs is een keurmerk van vertrouwen!"

Jan Minnee, Retourplaza

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact