Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Recogtech BV, 60e plaats KVK Innovatie Top 100 2020

Smartcard tegen identiteitsfraude

Met een handpalm de deur openen zorgt voor een veilige toegangscontrole. Maar wat als die biometrische gegevens, zoals het aderpatroon van je hand, in handen komen van anderen? Dan ligt identiteitsfraude op de loer. Recogtech beveiligt biometrie, bijvoorbeeld op vitale locaties zoals kerncentrales en energiebedrijven, extra met een speciale smartcard.

Recogtech, het eerste bedrijf ter wereld dat erin slaagde om Fujitsu’s handpalmlezer PalmSecureTM te gebruiken voor effectieve toegangscontrole op basis van het aderpatroon in de hand. De Palm-ID Card zorgt nu voor extra beveiliging: hij legt geen contact met een netwerk en maakt geen gebruik van een database.

Standalone

De biometrische data worden weggeschreven op de kaart, die volledig standalone functioneert. De gegevens blijven dus bij de persoon zelf. Een kwaadwillende kan daar niet bij komen, tenzij hij de kaart in handen krijgt. Het is echter onmogelijk deze kaart te gebruiken zonder zelf ook de hand van die persoon aan te bieden voor verificatie. Kortom, het is niet interessant de kaart te ontvreemden.

Niet te hacken

De Palm-ID Card beschikt daarnaast over drie afzonderlijke processoren die op verschillende plekken in het pand worden geplaatst. Ze werken op een “need to know”-basis. De kennisuitwisseling hiertussen is zo ingericht dat elke processor een beperkt stukje informatie ter beschikking heeft die alleen in "lijn" van de andere kan worden gebruikt. Het is dus ondoenlijk alle processoren op te zoeken en te hacken, en zelfs dan mist het verband.

Het systeem is verkrijgbaar via het distributienetwerk van Recogtech.

Recogtech BV

Recogtech logoRenswoude

LinkedIn 

Website

Palm-ID met smartcard

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact