Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Protix

Circulair ei tegen eiwittekort en voedselverspilling

Een OERei is een ei van een kip die is gevoed met insecten: haar OERdieet. Die insecten zijn weer gevoed met plantaardige reststromen uit de buurt. Protix, ’s werelds grootste insectenkweker én bekroond tot meest innovatieve bedrijf van 2020, gaat hiermee twee wereldproblemen te lijf: het eiwittekort, dat ontstaat doordat de wereldbevolking groeit en waardoor natuurlijke bronnen opraken. En daarnaast: voedselverspilling. Een derde van ons geproduceerde voedsel wordt verspild. Deze manier van voedsel produceren is niet houdbaar.

Circulaire voeding

Protix doet het anders. Behalve dat het voedselresten uit de buurt gebruikt, verbruikt insectenkweek ook veel minder land, water en energie dan de kweek van andere landbouwdieren. De insecten worden gebruikt als duurzame en circulaire diervoeding.

Zonder soja

Door kippen dit OERdieet te voeren, is – in tegenstelling tot in veel ander kippenvoer - geen soja nodig. Dat is gunstig want voor soja worden oerwouden gekapt, boeren uitgebuit en het kost veel voedselkilometers.

Natuurlijk gedrag

Door het insectendieet gaan kippen hun natuurlijke gedrag vertonen: ze gaan echt scharrelen, waardoor ze – en dat is wetenschappelijk bewezen – geen stress hebben.

Boerderij van de toekomst

De kippen van OERei lopen rond op “de boerderij van de toekomst”. Deze boerderij wekt de eigen energie op, gebruikt de kippenmest als bodemverbeteraar en pakt de eieren in. Dat scheelt veel transport. Dit maakt een OERei duurzaam én diervriendelijk. Zo kunnen we genieten van een ei zonder de aarde uit te putten.

OERei is verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo, Deen, Jan Linders en de food service.

Protix

Protix logoDongen

Facebook Twitter LinkedIn 

Website

Oerei verpak in doosje van 6 eieren

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact