Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

PlaytoWork BV, 87e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Serious gaming voor een beter passende (bij)baan of stage

PlaytoWork is een landelijk arbeidsbemiddelingsplatform specifiek voor mbo’ers, waar serious games gebruikt worden als vervanger voor traditionele e-assessments; slimme spelletjes spelen voor een baan. Mbo is de grootste populatie op de arbeidsmarkt zowel in mensen als in banen terwijl vele matchingstools en arbeidsbemiddeling gericht zijn op hbo en hoger. Met PlaytoWork bouwen ze op een innovatie manier, passend bij hun leefwereld, hun eigen hard en soft skill profiel op. Zo worden ze gematcht op vacatures van werkgevers die de mbo’ers niet goed kunnen vinden en/of selecteren.

Profiel

Door het spelen van serious games - de app is gratis te downloaden in de App store en Google Play store - bouwen mbo’ers een profiel op (een online assessment) waarin uitspraken gedaan worden over onder andere persoonlijkheid en gedragskenmerken. Daarnaast worden opleiding, vaardigheden en hard skills in kaart gebracht.

Beter, sneller en leuker matchen

Voor werkgevers is PlaytoWork aantrekkelijk vanwege hun database met mbo’ers en ze kunnen matchen op persoonlijkheidskenmerken van kandidaten. Dit is belangrijk omdat de arbeidsmarkt zich ontwikkelt van traditioneel matchen op cv en persoonskenmerken naar meer gedragsgerichte matching Zij plaatsen de vacature(s) en voegen een uniek wensprofiel voor persoonlijkheid en gedrag toe. Zo vindt er sneller, leuker en beter een passende match plaats en heeft een werkgever minder gesprekken nodig per vacature.

Maatschappelijke impact

PlaytoWork is een social enterprise met als missie om de mismatching op de arbeidsmarkt op te lossen. Schaalbaarheid en daarmee  maatschappelijke impact staan voorop. Sinds de ‘live gang’ van PlaytoWork mei 2017 zitten er meer dan 80 games in diverse formats in de app, ruim 40.000 kandidaten in de database en zijn er honderden kandidaten gematcht en succesvol bemiddeld.

PlaytoWork BV

Logo PlaytoWorkAmsterdam

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Drie smartphone die samen bet woord Play to Work weergeven

Teamfoto PlaytoWork

Team PlaytoWork

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact