Formulier wordt verzonden, dit kan even duren onderbreek het proces niet. Klik hier om te annuleren
Naar KVK.nl
088 585 22 22 

Picoo, 60e plaats KVK Innovatie Top 100 2021

Outdoor gaming, het beste van twee werelden

Een revolutie in de gamingwereld: outdoor gaming. Picoo combineert het interactieve van computergames met het avontuurlijke van buitenspelen met als doel kinderen meer te laten bewegen. Picoo opent daarmee een compleet nieuwe markt op het gebied van gaming. Het bedrijf ontwikkelt innovatief en interactief buitenspeelgoed en wil binnen een paar jaar uitgroeien tot wereldmarktleider in outdoor gaming.

Zonder scherm

Waar traditionele games vaak passief en op een scherm worden gespeeld, brengt Picoo gaming naar buiten met de onlangs gelanceerde Picoo One. Het is de eerste gameconsole waarmee je kunt gamen waar en wanneer je maar wilt, zonder op een scherm te hoeven kijken. De combinatie van slimme technologie en spellen die focussen op plezier, beweging en inclusief spelen is uniek.

Grote behoefte

De markt hiervoor is enorm: wereldwijd is een grote behoefte aan innovatieve manieren van gaming die het passieve, schermgebonden karakter van traditionele consoles en smartphones doorbreken. Nog maar zo’n 14 procent van de jeugd speelt dagelijks buiten en wereldwijd stijgt het aantal kinderen met (ernstig) overgewicht. Tegelijkertijd zorgt toenemend schermgebruik voor nekklachten, slechtere ogen en minder sociale vaardigheden.

Jantje Beton

Picoo verwacht kinderen wél achter het scherm weg te kunnen krijgen met iets dat hen intrinsiek motiveert. Dit past ook bij de visie van onder meer Jantje Beton. Daarnaast is Picoo One ook in te zetten op scholen voor bewegend leren, buiten leren en de ontwikkeling van 21st-century skills. Picoo One is sinds september 2021 te koop in de EU, de Verenigde Staten volgen.

Picoo

Picoo logoEindhoven

Website

Picoo one

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
KVK logo
088 585 22 22 Contact