Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Owlin BV, 21e plaats KVK Innovatie Top 100 2020

Actueel inzicht in kansen en risico’s financieel portfolio

Professionals in de financiële wereld willen graag continu op de hoogte zijn van risico’s en kansen voor hun portfolio. Het nieuwe portfoliodashboard van Owlin doet dat zeer uitgebreid.

Het platform monitort wereldwijd drie miljoen online nieuwsbronnen in twaalf talen. Dit doet het real time en proactief. Het toont de gebruiker alleen relevant nieuws voor zijn portfolio en het attendeert de gebruiker op risico’s en kansen in zijn omgeving.

Impact meten

Bovendien is het mogelijk om het dashboard in te richten naar de manier waarop de gebruiker naar de wereld kijkt, bijvoorbeeld volgens een COVID-filter of zijn ESG-visie (“Environmental, Social & Governance”) om de duurzaamheid en ethische impact van een investering te meten. Owlin heeft zijn eigen methodologie ontwikkeld om aan te geven waar mogelijk een actie dient plaats te hebben. Daardoor krijgen klanten meer grip op de mate waarin binnen hun portfolio bijvoorbeeld ESG wordt nageleefd. 

Beter inzicht

Zowel dit gebruik van machine learning en NLP binnen nieuwsanalytics is nieuw alsmede de toepasbaarheid van deze technologieën om beter inzicht te krijgen in het overschot aan informatie. 

Het Owlin Portfolio Dashboard is SaaS (software as a service), dat via white label, direct API en via Salesforce AppExchange beschikbaar is. Grote financiële organisaties zoals ING, Adyen en KPMG maken al gebruik van deze innovatie van Owlin.

Owlin BV

Owlin logoAmsterdam

Twitter LinkedIn

Website

Owlin platform op scherm

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact