Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Orange M-Health BV, 75e plaats KVK Innovatie Top 100 2020

Applicatie verbetert kwaliteit leven kankerpatiënten

De kwaliteit van leven van kankerpatiënten is van groot belang voor participatie in de sociale en maatschappelijke omgeving. Die kwaliteit in stand houden of de afname ervan zoveel mogelijk beperken heeft veel invloed op het persoonlijke leven – binnen de familie en het gezin en ook in het werk. Orange M-Health BV heeft een applicatie ontwikkeld die daaraan bijdraagt: de Pinktrainer is een platform voor training- en voedingsbegeleiding voor, tijdens en na de behandeling van kanker.

Deze E-health applicatie maakt de laatste wetenschappelijke uitkomsten van kankerbehandeling, ondersteunende oncologie en fysiotherapie toepasbaar in de praktijk. De applicatie bestaat uit een dashboard voor de zorgprofessional en een app voor de patiënt.

Minder zorgkosten

Pinktrainer kan voor, tijdens en na de behandeling worden ingezet. Specifieke inzet kan de behandeluitkomst verbeteren, de kwaliteit van leven van de patiënt verbeteren en zorgkosten reduceren. Pinktrainer faciliteert de laatste wetenschappelijke uitkomsten naar de praktijk.

Awards

De unieke applicatie – iets vergelijkbaars bestond nog niet – won de Nationale Zorginnovatieprijs 2019 en de European Health Innovation Award for breastcancer care 2020. Ook won Orange M-Health BV recentelijk de Italiaanse Patient Digital Health Award gewonnen.

Internationale uitrol

Nu wil de start-up breed en internationaal opschalen. Per 1 januari 2020 zijn de betalende licenties gestart. In de zorgsector is het gebruikelijk dat lange introductieperiodes voorafgaan aan daadwerkelijk betaald gebruik. Dit stadium heeft Orange M-Health inmiddels bereikt. Pinktrainer is tegen licentie verkrijgbaar voor ziekenhuizen, revalidatiecentra en fysiopraktijken.

Orange M-Health BV

Pinktrainer logoHaaksbergen

Facebook Twitter LinkedIn Instagram

Website

Orange M-Health Pinktrainer platform op laptop en smartphone

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact