Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Onora BV, 79e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Milieuvriendelijkste uitvaartkist

Onora is een nieuwe speler in de uitvaartbranche. Het bedrijf onderscheidt zich met een nieuw type ecologische uitvaartkisten. De kisten zijn volledig biologisch afbreekbaar, en worden in Nederland gemaakt uit organisch materiaal, bioplastics. Volgens Onora groeit de behoefte aan duurzaamheid en wordt er door bestaande partijen in de uitvaartbranche nog te weinig op ingespeeld.

From Cradle to Grave

“From Cradle to Grave” is een slogan van het bedrijf om aan te geven dat ook de uitvaart een onderdeel van het leven is waarin duurzaamheid een onderscheidend element is. Onora claimt dat de uitstoot bij crematie maar liefst 75% minder is dan van gewone houten kisten. Bij begraven vergaat de kist zelfs volledig, in tegenstelling tot gewone kisten waarin veel plastics, metalen en lijmen verwerkt zijn, die niet afbreekbaar zijn, vaak zelfs giftig. Onora werd in 2013 opgericht. Al na 2 jaar productontwikkeling bleek het bedrijf klaar voor de internationale markt. In maart 2015 ontving het bedrijf de MKB Export Award, een initiatief van MKB-Nederland, TNT en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Onora werd uitverkoren uit een groep van 150 deelnemende bedrijven. De jury ziet wereldwijde potentie voor dit product dat goed aansluit bij de trend van duurzaamheid in de uitvaartbranche. Productie middels spuitgieten maakt het mogelijk om snel grote aantallen te maken.

Schakel in de keten

Samenwerking in de keten is belangrijk om zo’n product verder in de markt te zetten. Een aantal uitvaartondernemers heeft sinds een paar jaar een nieuw duurzaam concept: Greenleave. Bij een begrafenis is er altijd weinig tijd om zich hier op te oriënteren. Dienstverleners als Onora en Greenleave helpen bij het realiseren van een duurzame uitvaart. Ook de uitvaartgigant als Yarden heeft de Onora-kisten inmiddels in de collectie opgenomen.

Onora BV

Logo Onora BV 's-Hertogenbosch

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Onora uitvaartkisten

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact