Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

One of A Kind Technologies, 82e plaats MKB Innovatie Top 100 2017

Het nieuwe telen dankzij technologie

De wereldbevolking groeit naar 9 miljard mensen waardoor schaarste in voedsel, arbeid en grondstoffen ontstaat. Technologie is nodig om in de vraag te voorzien en de aardbodem te sparen. Ook is er een behoefte aan meer transparantie om voedselveiligheid te borgen en fraude te voorkomen en een noodzaak naar maatschappelijk verantwoorde en biologische wijze van telen. One of a Kind Technologies is een high-tech bedrijvengroep dat multidisciplinair mechatronische systemen ontwikkelt om in deze behoeften te voorzien.

Oogstrobot die komkommers herkent

Het bedrijf is een autonoom bewegend robotplatform aan het ontwikkelen die zelf gewassen herkent om deze vervolgens op plant- en biologisch vriendelijke wijze te verwerken (oogsten, knippen, verpakken). Zij hebben een robot gemaakt die, middels machine learning en machine vision, plukrijpe komkommers herkent en afsnijdt en andere nog even laat groeien. Dit gebeurt 24/7 en zorgt ervoor dat de kans op virusverspreiding afneemt en de kosten lager worden. Daarnaast levert de robot veel data en informatie op over de planten, inclusief voorspellende gegevens, die de telers goed kunnen gebruiken.

Uniek in de wereld

One of A Kind Technologies is een koploper op het gebied van robotica en vision technologie. Met deze oogstrobot hebben ze een unieke, innovatieve oplossing gevonden die bijdraagt aan slim en verantwoord telen.

One of A Kind Technologies

Logo One of A Kind Technologies Eindhoven

  LinkedIn

Website

obot die komkommers herkent

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact