Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

OTFLOW BV, 82e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Koelmat houdt bederfelijke waar langer vers

Temperatuurschommelingen zorgen ervoor dat veel vers fruit verloren gaat tijdens transport. Het kost naast veel waardevolle voedingsmiddelen ook veel geld. Voor dit lastige probleem dient zich een op het oog simpele oplossing aan: de OTFLOW. Deze paperboard mat plaats je op de bodem van een koelcontainer. Hierdoor ontstaat een betere luchtstroom en stabielere temperatuur, en wordt verspilling van bederfelijke waar voorkomen.

Paperboard containervloer

De oprichters van Otflow weten als ervaren schade-specialisten uit de fruitlogistiek als geen ander welke schade kan ontstaan tijdens meerweeks zeetransport. Gebrekkige luchtdoorstroming en temperatuurschommelingen zorgen voor bederf en kwaliteitsverlies. Vanuit hun kennis van gekoeld vervoer ontwikkelden de oprichters in samenwerking met de Universiteit Wageningen een oplossing om het klimaat in een container wél goed en tot 30% stabieler te houden. Uitkomsten van onderzoeken en experimenten is de  OTFLOW, een paperboard containervloer met unieke vorm en materiaaleigenschappen. Door de trapezevorm wordt de lucht beter en gelijkmatiger door de container verspreid, en  blijft de benodigde luchtdruk in de container behouden. Niet alleen producten dicht bij de koeling blijven vers, maar ook producten aan de andere kant van de container.

Langer houdbaar

Een sterker punt dat de OTFLOW heeft is dat het foodwaste tegen gaat, doordat de luchtstroom in koelcontainers niet optimaal is, wordt een deel van de container vaak te warm (precies aan de andere kant van de koeling). De cargo die daar staat gaat dan hard achteruit en vaak zo erg dat het weggegooid dient te worden. OTFLOW zorgt voor betere luchtstroom zodat de hele container overal even koel is en je daardoor minder fruit, groente of bloemen hoeft weg te gooien.

OTFLOW BV

Logo OtflowRotterdam

Facebook LinkedIn

Website

Tekening van dwarsdoorsnede container met op de bodem een paperboard mat

Teamfoto OTFLOW

Team OTFLOW

Aanvullende informatie

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact