Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

OFN Projecten BV, 73e plaats KVK Innovatie Top 100 2020

Biobased, circulair verkeersbord

Om voor 2050 de economie van Nederland circulair te krijgen, worden tal van producten en processen aangepast en heruitgevonden, zoals het verkeersbord. OFN Projecten BV introduceerde het biobased, circulaire verkeersbord.

Innovatie voor onderweg

OFN Projecten houdt zich bezig met “innovatie voor onderweg”. Het bedrijf wil “de wereld van morgen een stukje beter te maken” met producten voor de buitenruimte, die het ontwerpt, produceert en onderhoudt.

Borden van rijstvlies

In de eerste plaats streeft het bedrijf met de circulaire verkeersborden naar een gereduceerde CO2-uitstoot. Ten tweede naar minder verbruik van grondstoffen. Deze verkeersborden zijn gemaakt van rijstvlies, minerale olie en steenzout. Rijstvlies is een restproduct van voedsel, dus de grondstoffen hoeven niet apart geproduceerd te worden. Omdat de rijst al wordt geïmporteerd en het rijstvlies meereist met de rijst, is extra transport ook niet nodig. Het materiaal is sterk en het is bestendig tegen vocht (schimmel) en ongedierte.

Volledig recyclebaar zonder waardeverlies

Deze rijstvliesverkeerborden, of ook wel resystaverkeersborden, zijn volledig circulair. Zo’n bord op basis van resysta of een circulair bord bestond nog niet. Dit resystabord van OFN is geheel te recyclen tot een nieuw bord, zonder dat de grondstoffen hun waarde verliezen. Daardoor ligt de CO2-footprint van deze borden veel lager dan de tot nu toe gebruikte aluminiumborden.

OFN Projecten BV

OFN Projecten logoGeldermalsen

LinkedIn 

Website

Verkeersborden

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact