Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Novish BV

Plantaardige visvervangers belasten de aarde minder

Omdat vis net als vlees eten de aarde belast, is het tijd voor een alternatief: plantaardige visvervangers. Novish heeft inmiddels een assortiment voor visliefhebbers ontwikkeld dat 100 procent plantaardig maar net zo lekker als vis is.

Om de groeiende wereldbevolking te kunnen blijven voeden, zijn eiwitten nodig. Die komen uit vlees en vis. Veeteelt heeft een negatief effect op de aarde en de natuurlijke bronnen raken daardoor op. Voor de productie van dierlijke eiwitten worden die bronnen ook veel minder efficiënt gebruikt dan voor plantaardige eiwitten. Daarom worden steeds meer initiatieven opgepakt om op alternatieve manieren eiwitten te produceren zodat vlees kan worden vervangen.

Tegen overbevissing

Maar ook de visserij is niet altijd duurzaam genoeg: de zeeën worden steeds leger door overbevissing, met de netten van de vissersboten wordt heel veel ongewenste bijvangst opgevist en om vis te kweken wordt excessief antibiotica gebruikt, wat leidt tot resistentie bij de consument. Novish wil daarom een alternatief bieden. Het is wereldwijd het eerste bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling, productie en distributie van plantaardige visvervangers. Hierdoor zal de “eiwittransitie” waar de wereld voor staat, beter verlopen.

In de supermarkt

Het assortiment van Novish is al verkrijgbaar bij diverse supermarktketens, zoals Vomar en Picnic.

Novish BV

Novish logoBreda

Facebook LinkedIn Instagram

Website

Bord met tonijnsalade

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact