Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Natural Plastics, 24e plaats MKB Innovatie Top 100 2014

Biobased boomverankeringssysteem

Natural Plastics maakt van afval uit de voedselindustrie een compleet ondergronds kluitverankerings-systeem om een boom te planten. Het gepatenteerde systeem ondersteunt de boom en zorgt voor beluchting en water geven totdat de boom zelfstandig kan blijven staan. Hierna verteert het systeem langzaam tot voedsel voor de boom. De innovatie is beoordeeld met duurzaamheidslabel A (Royal Haskoning). Eerder werden jonge bomen vastgezet met boompalen. Er moesten bomen gekapt worden om palen van te maken.

Duurzaam

Een verankeringssysteem gemaakt uit afval uit de voedselindustrie is nog niet eerder op de markt gebracht en een gat in de markt omdat het biobased is.Het is dan ook een zeer duurzame bezuiniging. Voordelen zijn: behoud van kostbaar hout en mineralen, compensatie CO2, zeer weinig materiaal benodigd, biologisch afbreekbaar, goedkoop, behoud biodiversiteit en voor iedereen toepasbaar.

10.000.000 bomen planten

In Nederland kunnen er per jaar rond de 400.000 bomen met het systeem geplant worden. In Noord/-West Europa zijn dat er rond de 10.000.000 (Scandinavië, Duitsland, België, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk).

Natural Plastics

Heemskerk

  LinkedIn

Website

Boomverankeringssysteem van Natural Plastics

Lees meer:

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact