Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

NET2GRID BV

Energieverbruik-data van slimme meters maximaal inzetten

In 2050 wil Nederland energieneutraal zijn. Daarom stimuleert de overheid met wetgeving energieleveranciers om over te stappen van fossiele brandstoffen op duurzame energie. Het streven is om de bijdrage hernieuwbare energie, voornamelijk uit wind en zon, te verdubbelen. Daardoor veranderen ook de kosten van de leveranciers. Om te kunnen sturen in deze veranderende markt, adviseert NET2GRID om nu al data te verzamelen. “De gegevens die u vandaag niet verzamelt, zijn morgen niet beschikbaar”, aldus de ontwikkelaar.

Slimme meter data ontsluiten

Het bedrijf helpt de energieleveranciers realtime data te verzamelen, want historische gegevens zijn cruciaal om betrouwbare datamodellen op te bouwen. NET2GRID werkt hier al ruim tien jaar aan. Het maakt gebruik van de wereldwijde investeringen in slimme meters. De innovatie YNNI helpt de energieleveranciers die gegevens te verzamelen. Deze oplossing werkt in de cloud en voldoet volledig aan de privacywetgeving.

Klantbetrokkenheid door persoonlijke bespaartips

NET2GRID is een van de toonaangevende bedrijven ter wereld op het gebied van realtime “NILM-services” (non-intrusive load monitoring). Het energie-inzichtplatform van NET2GRID verlaagt de kosten van energiebedrijven en vergroot de klantbetrokkenheid. Het geeft meer inzicht in het energieverbruik en diepere, en als klanten meer vertrouwen hebben, leidt dat tot meer bijverkoop en minder verloop. Tegelijkertijd spelen NET2GRID en de energiebedrijven hiermee in op de behoefte van de eindklant om meer inzicht en controle over zijn eigen gebruik te krijgen. Dat geeft de energiebedrijven een strategisch concurrentievoordeel. Daardoor kunnen zij op kosteneffectieve wijze overstappen op duurzame energie.

NET2GRID BV

NET2GRID logoZeist

Twitter LinkedIn 

Website

Ynni tool van NET2GRID op smartphone

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact