Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Moton Lubricants BV, 56e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

De spuitbus nog milieuvriendelijker

De spuitbus is een populaire verpakkingsvorm voor tal van stoffen. Spuitbussen bevatten al heel wat jaren milieuvriendelijke drijfgassen en al lang geen schadelijke cfk’s meer. Voor de bussen zelf wordt vaak glas, blik of aluminium gebruikt. Maar het kan nog milieuvriendelijker, zo bewijst Moton Lubricants uit Assen.

Veilig en milieuvriendelijk alternatief

De PET press pack is een luchtdruk gedreven kunststof spuitbus voor technische producten. Het heeft een lagere CO2 footprint dan verpakkingen van aluminium of blik. Er is minder afval omdat deze verpakking volledig ledigt. Doordat de PET press pack zo goed als onbreekbaar is, verdwijnen er minder ongebruikte of onvolledig gebruikte spuitbussen bij het afval. En het vereist geen drijfgassen of extra oplosmiddelen. Hierdoor is de PET press pack ook niet ontvlambaar en explosief en dus veiliger. Het vormt bovendien geen gezondheidsrisico bij inademing.

Significant marktaandeel

De PET press pack wordt nu nog bijna alleen in de Verenigde Staten in de cosmetica branche ingezet. Maar de verwachting is dat deze ook in de Europese afvulbranche snel een significant marktaandeel zal krijgen.

Moton Lubricants BV

Moton Lubricants logo Assen

Facebook LinkedIn

Website

Moton Lubricants gekleurde PET press pack verpakking autopoets

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact