Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Moonen Packaging, 46e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Van duurzame koffiebeker tot compost

Innovatieve verpakkingspecialist Moonen Packaging heeft een duurzaam concept ontwikkeld waarbij afval niet meer bestaat. De basis is een composteerbare koffiebeker van landbouwafval. In samenwerking met een afvalverwerker is dit concept verder ontwikkeld tot het slimme en efficiënte verzamelsysteem Stack-It. Hierbij levert Moonen Packaging de duurzame koffiebekers én organiseert het ophalen van de bekers en de milieuvriendelijke verwerking ervan. Tot slot verwerkt de afvalverwerker de bekers tot biogas en compost. Van deze grondstoffen kunnen vervolgens weer nieuwe producten worden gemaakt. Hiermee is de cirkel rond.

Continu blijven verduurzamen

De nieuwe generatie van de composteerbare koffiebeker is gemaakt van suikerrietpapier in plaats van het voorheen gebruikte FSC-papier. Van de grondstof suikerriet én die van de coating aan de binnenzijde kan compost worden gemaakt. Deze grondstoffen kunnen dus opnieuw gebruikt worden. Het bedrukken van de milieuvriendelijke beker kan op waterbasis en is ook milieuvriendelijk. Maar een duurzaam concept is pas echt duurzaam indien de keten ook duurzaam is. Daarom heeft Moon Packaging ook de inzameling en verwerking geoptimaliseerd met een slim verzamelsysteem. Met als doel de inspanning van de gebruiker te minimaliseren. Na gebruik worden de bekers aangeleverd bij een vergistingsinstallatie waarna ze worden verwerkt tot biogas en compost. Hierdoor hoeven de bekers niet langer verbrand te worden. Doordat de bekers in elkaar gestoken kunnen worden, bespaart men veel ruimte tijdens verwerking en transport. En dus kosten.

De cirkel is rond

Niet alleen de beker is gemaakt van landbouwafval (suikerrietvezels) en hiermee duurzaam. Bij dit koffiebekerconcept is de volledige cirkel rond (Cradle tot Cradle).

Moonen Packaging

Logo Moonen Packaging Weert

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Koffiebekers tegen groene achtergrond

Aanvullende informatie

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact