Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Mobile-Lending BV, 13e plaats KVK Innovatie Top 100 2020

Uit de vicieuze cirkel in opkomende markten

Wereldwijd hebben ruim twee miljard mensen geen toegang tot financiële dienstverlening. Omdat ze in afgelegen gebieden wonen of tot een gediscrimineerde minderheid behoren. Daardoor zitten ze in een vicieuze cirkel: zonder de mogelijkheid om in een eigen onderneming te investeren hebben ze geen kans zich aan de armoede te onttrekken. Mobile-Lending wil die cirkel doorbreken en geeft mensen in ontwikkelingslanden de kans zelf een bestaan op te bouwen tegen een gezond rendement.

Een opkomende economie biedt veel kansen voor de mensen die daar wonen, maar zij kunnen die niet grijpen als er geen geld is. Mobile-Lending gelooft in microkredieten in combinatie met educatie om de ontwikkeling van mensen in nood te versnellen. Hierdoor kan de arme bevolking meegroeien om financiële gelijkwaardigheid te creëren.

Telefoongegevens

Speciaal voor gebieden zonder fysieke bankkantoren en waar papierwerk achterhaald is, heeft Mobile-Lending een algoritme ontwikkeld waarmee kan worden bepaald wie zo’n microkrediet kan lenen. Om klanten in afgelegen gebieden te screenen, hun kredietwaardigheid te beoordelen en financiële producten te kunnen aanbieden, dienen ze eenvoudig een app te installeren op hun Android-telefoon. Vervolgens analyseert Mobile-Lending – met toestemming van de klanten - hun telefoongegevens, zoals GPS-data, dataverbruik, socialmedia-activiteiten en de browsergeschiedenis om – binnen een fractie van een seconde - gepersonaliseerde leenopties te kunnen aanbieden.

Voorloper

Met dit unieke algoritme, waarmee Mobile-Lending voorloper is, verstrekte Mobile-Lending al een financiering aan meer dan tweeduizend gezinnen, waardoor 15.000 mensen van een baan zijn voorzien en 4.500 kinderen naar school kunnen.

Mobile-Lending BV

Mobile-Lending logoRotterdam

Facebook LinkedIn 

Website

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact