Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Mobeye BV, 100e plaats MKB Innovatie Top 100 2017

Veilig bevallen dankzij de Cow Call

De missie van Mobeye is om comfort en veiligheid aan hun klanten te bieden. Met hun innovatie de ‘Cow Call’ helpen ze hun klant, de boer, om op tijd aanwezig te zijn bij de bevalling van de koe. Snel en effectief voor de boer en veilig voor de koe.

Diervriendelijk en veilig

De Cow Call informeert de boer als de koe begint met kalveren. Zodra de vliezen breken ontvangt de boer een melding op zijn telefoon zodat hij op tijd aanwezig is bij de bevalling. De Cow Call is een innovatieve sensor die samen met het vruchtwater wordt uitgedreven. De sensor wordt in de laatste weken van de zwangerschap bij de koe ingebracht en gemonitord. De Cow Call is door zijn unieke vorm vriendelijk voor de koe en is in staat van binnenuit te communiceren.

Goed voor dier én mens

Voor de meeste koeienrassen is het belangrijk dat de boer aanwezig is of helpt bij de bevalling. Met het concept “your cow will call you” informeert de Cow Call op het juiste moment de boer, namelijk als de vliezen zijn gebroken. Hierdoor zorgt de Cow Call voor minder complicaties bij de bevalling en minder slapeloze nachten voor de boer. Bovendien kan de koe door de autonome werking van de sensor ook buiten in veld bevallen in plaats van in de stal.

Mobeye BV

Logo Mobeye BV 's-Hertogenbosch

 Twitter LinkedIn

Website

Koe met kalf

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact