Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Medical Precision BV, 44e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Nauwkeurige, pijnloze en verwijderbare markeringspunten voor radiotherapie

Voordat kankerpatiënten bestralingen ondergaan brengt de radiolaborant markeringspunten aan op het lichaam. Om de röntgenstraal zorgvuldig op de tumor te richten. Nu gaat dit wereldwijd nog op een onnauwkeurige en zeer pijnlijke manier. Medical Precision BV ontwikkelde daarom de Comfort Marker 2.0: deze pigmentatie-methode brengt stipt en pijnloos verwijderbare markeringspunten aan. Dit tot grote dankbaarheid van radiolaboranten, patiënten, specialisten en ouders van kleinere patiëntjes. Want deze methode is wel geschikt voor kinderen. 

Niet meer ongewild pijn doen

Deze innovatie kwam tot stand, na een suggestie van Isala ziekenhuis over de technologie van permanente make-up. Het pigment komt minder diep in de huid ten opzichte van de bestaande methode. Punten zijn scherper en lopen niet meer uit in onderhuids bindweefsel. Ze verdwijnen later vanzelf of zijn te verwijderen met een laser. Ook radiolaboranten zijn opgelucht, want ze hoeven mensen niet meer ongewild pijn te doen.

Wereldwijd de enige

Ziekenhuizen die deze methode gebruiken, zoals het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam en het Universitair Medisch Centrum Utrecht, en distributeurs geven aan dat ze wereldwijd de enige zijn met een dergelijk systeem, aldus Medical Precision BV.

Revolutie leidt tot toenemende vraag

In samenwerking met een aantal medisch technische bedrijven en ziekenhuizen als ‘launching customers,’ komt in het najaar 2019 het doorontwikkelde Generatie 2 systeem op de markt. Deze voldoet aan regelgeving voor Medical Devices, voor CE en de FDA (USA). Er zijn 5 geregistreerde patenten van toepassing. Gezien de toenemende vraag, is de verwachting dat de omzet en export zullen stijgen.

Medical Precision BV

Logo Medical PrecisionZwolle

Facebook

Website

Comfort Marker 2.0

Aanvullende informatie

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact