Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

McNetiq BV, 5e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

McNetiq Controlock: een nieuwe rol voor magneten

Bas Gravendeel en Edwin van der Heide delen een passie voor magneten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze zich toeleggen op het ontwikkelen en vermarkten van innovatieve toepassingen met magnetisme. En met succes! Hun McNetiq Controlock maakt lassen overbodig. Deze gepatenteerde innovatie kan daarom op veel interesse van de industrie rekenen.

Lassen of magneten?

In de Nederlandse industrie zijn dagelijks duizenden tijdelijke staalverbindingen nodig. Bijvoorbeeld voor het verankeren van bouwsteigers tegen schepen of silo’s. Meestal gebeurt dit met lasverbindingen. Lasverbindingen zijn heel sterk, maar eigenlijk meer geschikt voor definitieve bevestiging. Lassen is kostbaar en brengt veiligheidsrisico’s met zich mee. Iets tijdelijk verankeren met magneten is daarom een interessant alternatief. De McNetiq Controlock is de eerste magneet die controleerbaar is op belastbaarheid op iedere ondergrond. Het product is explosieveilig en werkt zonder stroom, waardoor het storingsvrij is. Een steigerproject bij Dow Chemicals toonde de financiële voordelen, het leverde Dow een kostenbesparing op van 65%.

Groeiende markt

Door samen te werken met de wereldmarktleider op het gebied steigermaterialen wordt het Controlock nu als steigeranker wereldwijd aangeboden. Alleen al in Nederland bedraagt de markt voor steigerankers 85 miljoen euro. Ondertussen werken de ondernemers aan nieuwe toepassingen, zoals bijvoorbeeld een valbeveiligingsanker. Met hun producten dagen ze de markt van industriële lassers uit. In Nederland al snel zo’n 25.000. Maar McNetiq ziet ze verrassend genoeg niet als concurrent, maar als klant. Ook de lasindustrie ziet namelijk de beperkingen van tijdelijk lassen en toont interesse in hun product.

 

“Vergis je niet, er wordt gelet op de MKB Innovatie Top 100. Dus doe mee, eindig zo hoog mogelijk en doe er je voordeel mee!”

Edwin van der Heide, McNetiq BV

McNetiq BV

Logo McNetiqRijpwetering

Facebook Twitter

 Website

McNetiq Controlock

Edwin van der Heide hangend aan een scheepswand d.m.v. McNetiq Controlock

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact