Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

McNetiq, 46e plaats MKB Innovatie Top 100 2014

Magnetische ankerpunten

In de industrie worden dagelijks zo'n 7.500 tijdelijke staalverbindingen gemaakt. Bijv. steigerverankering, tijdelijke hijsogen en hekwerken enz. Meestal door middel van boren of lassen, dit is heel stevig maar heeft wel de nodige impact op mens, milieu en materiaal. Zeker als je bedenkt dat het slechts een oplossing van tijdelijke aard is. Maar tot dusver was er geen alternatief voor tijdelijke verbindingen van staal en die is er nu wel in de vorm van de McNetiq Controlock.

Patent

Dit is de eerste magneet waarvan de belastbaarheid op iedere variabele plek testbaar is, hij is explosieveilig en werkt zonder krachtbron, dus storingsvrij. Dit alles maakt 'm, certificeerbaar voor veiligheidstoepassingen, dit was voorheen voor een magneet niet mogelijk. Het Controlocksysteem is gepatenteerd in Europa en pending in de VS.

Kostenbesparend

McNetiq heeft enkele interessante projecten met de Controlock gedaan waarbij de opdrachtgevers veel geld hebben bespaard (50 % kosten op steigerbouw) Hiernaast zijn de gezondheidsrisico's beperkt en het milieu is gespaard. Gevolg is dat enkele multinationals nu ambassadeur zijn van het systeem en dat er grote distributeurs proeforders hebben geplaatst. Kwalitatief marktonderzoek heeft diverse toepassingen vastgesteld  binnen de primaire doelmarkten: olie- en gas-, (petro)chemische, maritieme-, en windmolenindustrie. Buiten deze markten moet nog onderzoek plaatsvinden.

Lasbranche

Binnen de lasbranche (NIL) groeit het bewustzijn over de onwenselijkheid van tijdelijke lasverbindingen. Dit mede door een catastrofe aan een off shore installatie, zoals recent bewezen ten gevolge van tijdelijk laswerk. De lasbranche kan dus klant worden van McNetiq. Maar McNetiq challanged niet alleen de lasbranche. Ook voor andersoortige staalverbindingen kan de Controlock een kostenefficient, duurzaam en veilig substituut zijn.

McNetiq

  

Website

Klimmen met magneten

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact