Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Manus

Laat je volledig onderdompelen in VR

Laat je volledig onderdompelen in de virtuele wereld. Het was nog niet eerder mogelijk, maar met Manus Connect stap je in die wereld zonder beperkingen of grenzen en kun je in één klik naar producten van de toekomst kijken. Manus slaagt erin een virtual reality (VR)-wereld te creëren. Hierin kun je samen met (buitenlandse) collega’s een productmodel bestuderen of met klanten een showroom of huis bekijken.

Gedetailleerd, zonder controllers

Het bedrijf levert tools en software voor de productie-, ontwerp-  en de ‘motion capture’-industrie (bewegingen opnemen) om de gebruiker volledig in de virtuele wereld te brengen. Manus Connect verbindt de verschillende tools. Daardoor kan de gebruiker met zijn volledige lichaam de VR-omgeving betreden. Zelfs voor gedetailleerde vingerbewegingen zijn geen controllers of pakken nodig, slechts vijf trackers. Meerdere deelnemers kunnen elkaar op een natuurlijke manier zien bewegen en via internet kunnen ze ook met elkaar in die wereld communiceren. Elk CAD-bestand kan direct uit de ontwerpsoftware in de omgeving worden geladen en is zichtbaar en interactief voor alle deelnemers. Zij kunnen het model ook schalen om het gemakkelijker te beoordelen.

Enorme tijdwinst

Door deze innovatie hoeven productiebedrijven geen prototypes meer te maken. Ze kunnen het ontwerp, zichzelf en hun (buitenlandse) collega’s in de VR-wereld laden om het model tot in detail te bekijken, terwijl ze communiceren met hun stem, handen en lichaam. Dit levert een tijdwinst op van het ontwerpproces tot wel 90 procent.

Manus

Manus logoGeldrop

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Twee mensen met VR bril daarnaast gespiegeld twee robots

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact