Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Madelin Twente BV

Veilig bezit van hoogwaardige objecten

Het eigendom van waardevolle objecten zoals kunst, onroerend goed en zakenvliegtuigen, kan in kleinere stukken veilig worden verdeeld en worden omgezet in een digitaal certificaat, oftewel een “security token”. Daardoor zijn ze gemakkelijker te verhandelen, zonder tussenkomst van dure partijen met veel overhead en macht. Madelin Twente heeft hiervoor het Enhance Liquidity Platform ontwikkeld, een praktische toepassing om het bewijs van bezit te vereenvoudigen en te beveiligen.

Blockchain

Madelin Twente is de eerste Nederlandse start-up dat een blockchainplatform heeft ontwikkeld dat voldoet aan de EU-richtlijnen. Blockchain is een soort database om transacties in op te slaan, ook veel gebruikt voor onder meer cryptomunten. Vergelijkbare start-ups zitten uitsluitend buiten de EU-zone, in Zwitserland, Malta of op de Kaaimaneilanden. Madelin Twente wil de veelbelovende technologie legaal en succesvol binnen de EU introduceren. Het platform is veilig, transparant en inclusief: hoogwaardig bezit wordt voor iedereen beschikbaar en fraude en illegale transacties worden voorkomen. Hoogwaardig bezit kan versneld liquide worden gemaakt.

Kunstenaars

Kunstenaars bijvoorbeeld kunnen nu meeprofiteren van toekomstige transacties en waardestijging van hun kunstwerken. Wordt een kunstwerk doorverkocht, dan verdient de tussenhandel daar meestal geld aan. Die schakel kan er nu tussenuit ten gunste van de kunstenaar. Deze toepassing voor de kunstwereld is beschikbaar onder de naam Fluidensity. Een andere toepassing is van het Duitse Startmark, in de wereld van financiering van startups. Startmark heeft als derde organisatie ooit in Duitsland goedkeuring gekregen voor deze Securtiy Token Offering middels het Madellin Twente platform.

Madelin Twente BV

Madelin Twente logoLosser

Twitter LinkedIn 

Website

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact