Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Logiqs BV, 87e plaats MKB Innovatie Top 100 2017

Potplanten in de lift

Logiqs staat letterlijk voor Logistics Quality Systems. De onderneming ontwikkelt automatische, interne transportsystemen voor kwekerijen van bijvoorbeeld potplanten. Logiqs levert en installeert deze mobiele teeltsystemen over de hele wereld. De GreenCube is één van hun nieuwste teeltsystemen. Het is een volautomatisch, verticaal teeltsysteem.

Besparing op meerdere vlakken

Met de GreenCube is het mogelijk om op een schaalbare, flexibele en betaalbare manier onder LED-verlichting te telen. De verticale, meerlaags constructie is modulair en slechts beperkt door de hoogte van het gebouw. Optimaal ruimtegebruik dus. De lagere verwarmingskosten in vergelijking met kassen en de nauwkeurige irrigatie maken het ook vanuit milieu oogpunt een duurzaam systeem.

Briljant eenvoudig

Automatische, interne transportsystemen zijn vaak ingewikkeld. De GreenCube heeft slechts één lift en één carrier. De geavanceerde carrier zorgt voor de horizontale beweging van een partij planten. De snelle en betrouwbare lift zorgt voor de verticale beweging. Alleen de carrier en de lift bevatten sensoren, de rest van de GreenCube niet. Het verplaatsen van een partij planten gebeurt zo tegen heel lage kosten. Logiqs en de GreenCube dragen zo bij aan een hoger rendement en een betere concurrentiepositie van tuinbouwondernemingen wereldwijd.

Logiqs BV

Logo LogiqsMaasdijk
 

Facebook Twitter LinkedIn YouTube

Website

GreenCube

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact