Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

LipoCoat

Coating medische hulpmiddelen voorkomt infecties

In de EU lopen jaarlijks 4 miljoen patiënten een zorginfectie op door medische hulpmiddelen. Dat resulteert in 110.000 sterfgevallen. De Wereldgezondheidsorganisatie schat de extra kosten door zorginfecties op 7 miljard euro. Om het infectiegevaar te verminderen en de gebruikers te beschermen heeft LipoCoat® een coating ontwikkeld voor contactlenzen, katheters en protheses.

LipoCoat, een spin-off van de Universiteit Twente, wil de prestaties, veiligheid en het comfort van medische hulpmiddelen te verbeteren. Dat het bedrijf daarin slaagt, blijkt wel uit de vijftien prijzen, waaronder European Biotech Startup of 2019, die het heeft gewonnen met de antibacteriële coatings.

Eerste ter wereld

Het heeft als eerste bedrijf ter wereld bio-geïnspireerde en gifvrije coatings voor medische hulpmiddelen ontwikkeld. De LipoCoat® -coatingtechnologie vermindert het infectiegevaar met maar liefst 95 procent en verbetert het comfort voor de gebruiker.

Fabrikanten

Dankzij informele investeerders en het High Tech Fund uit Enschede kon LipoCoat in december 2019 een nieuw hoofdkantoor betrekken op Kennispark Twente. In april 2020 wordt tevens een nieuw lab geopend en kunnen achtereenvolgens de contactlenzen-, de katheter- en de prothesemarkt worden betreden. De klanten zijn fabrikanten van medische hulpmiddelen. LipoCoat brengt de coating aan op het medisch hulpmiddel en stuurt dat dan terug naar de fabrikant. Die verkoopt het eindproduct aan de gebruiker.

LipoCoat

LipoCoat logoEnschede

Twitter LinkedIn 

Website

 

Laboratorium

 

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact