Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Lightwell BV, 99e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Smart lantaarnpaal maakt steden geschikt voor internet of things

De toenemende verstedelijking en technologische ontwikkelingen hebben geleid tot het concept van de slimme stad. Die is duurzaam en biedt inwoners meer veiligheid, meer gemak en meer efficiency. Steden als Amsterdam en Eindhoven brengen dit concept al in de praktijk. De multifunctionele LightMotion-palen LightWell BV uit Amsterdam kunnen een belangrijk element zijn van de slimme steden in de toekomst.

Geïntegreerde functionaliteiten in 1 apparaat

De LightMotion ziet er uit als een straatlantaarn met een modern design. De LightMotion biedt energiezuinige verlichting door middel van ledlampen, maar kan nog veel meer. Zo is deze tegelijkertijd een intelligente laadpaal voor elektrische auto’s, een wifizendmast, een parkeerautomaat en een bewakings-/observatiesysteem met ingebouwde camera’s. De integratie van functies maakt het bijvoorbeeld mogelijk om de intensiteit van de straatverlichting aan te passen aan de drukte op straat of het weer. En het kan automobilisten naar vrije parkeerplaatsen leiden. Het ingebouwde laadstation kan ook ingebouwd worden in bestaande straatlantaarns.

Wereldwijde interesse

Er zijn inmiddels al palen geplaats in Rotterdam en Kopenhagen. Wereldwijd hebben diverse steden, waaronder Beijing en Los Angeles al interesse getoond in de Light Motion.

Lightwell BV

Lightwell logo Amsterdam-Duivendrecht

Twitter LinkedIn

Website

Weergave module opties lightmotionlantaarnpaal

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact