Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Kitepower, 80e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Vliegers voor duurzame energie

De wind benutten als bron van energie is niet nieuw. Maar vliegers inzetten om windenergie te krijgen wel.  Kitepower ontwikkelde een vliegersysteem om energie op te wekken door gebruik te maken van vliegers op grotere hoogten. Een nieuwe extra vorm van duurzame energie.

De vliegers zijn stil, snel te installeren en eenvoudig in gebruik. Ze voeren geautomatiseerd vlucht-cycli uit. Een dunne dyneema kabel verbindt ze met de grond.

Meer groene energie

Het systeem kan dezelfde hoeveelheid energie opwekken met 90% minder massa/gewicht dan een normale windturbine. Dus meer groene energie met veel minder grondstoffen en veel minder CO2 uitstoot voor fabricage dan traditionele windmolens. Want productie, transport en de installatie van windmolens zorgen voor een enorme footprint.

Toekomstige generatie windenergie

Het is een vinding van wijlen Prof. dr. Wubbo Ockels van de afdeling Lucht en Ruimtevaart aan de TU Delft. Deze nieuwe vorm van windenergie stamt uit 2008 en wordt nu verder ontwikkeld voor commercieel gebruik. De zogenaamde Airborne Wind Energy (AWE) kan in de volgende decennia de nieuwe generatie windenergie worden, ook voor op zee.

Kitepower

Logo KitepowerDelft

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Airborne unit met vlieger in de lucht

Kitepower grondunit

Aanvullende informatie

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact