Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Kip Care BV, 100e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

Complete badkamer in een kast

Veel ouderen willen graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen, maar ondervinden problemen omdat de badkamer niet goed toegankelijk is. Bijvoorbeeld doordat deze zich op een andere verdieping bevindt, of gladde oppervlakken heeft. De Kip Care is een oplossing. Op het eerste gezicht is het een normale kledingkast, maar binnenin zit een complete badkamer met douche, wastafel en toilet. De Kip Care is daarbij toegankelijk met een rolstoel of rollator. Kip Care BV werkte bij de ontwikkeling samen met minder valide senioren en mensen met een tijdelijke bewegingsbeperking.

Overal te plaatsen

Omdat de badkamerkast compact en onopvallend is, kan hij overal in huis worden geplaatst. Bijvoorbeeld in de woonkamer of slaapkamer. De installatie is vergelijkbaar met die van een wasmachine. Benodigd zijn water, afvoer en elektriciteit. Waar dat niet direct voorhanden is kunnen installateurs dit regelen. De gebruikelijke installatie duurt ongeveer twee uur. Het bedrijf biedt de mogelijkheid de Kip Care te kopen of te huren.

Kip caravans

En de naam Kip, die klinkt zo bekend? Dat klopt, want de KipCareOne wordt gemaakt in de fabriek van de bekende Kip caravans in het Drentse Hoogeveen. Het was een caravanbouwer die op het idee kwam van de badkamerkast, omdat zijn moeder de trap niet meer op kwam.

Kip Care BV

Logo Kip Care BV Hoogeveen

Website

KipCare Onze

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact