Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Kingfish Zeeland BV, 58e plaats KVK Innovatie Top 100 2020

Duurzaam alternatief voor bedreigde vissoorten

Gekweekte Yellowtail Kingfish wordt gezien als het duurzame alternatief voor bedreigde vissoorten zoals tonijn of zwaardvis. In Zeeland wordt deze vis duurzaam gekweekt. Kingfish Zeeland is de enige Nederlandse kweker en de eerste gecertificeerde duurzame kweker ter wereld van Yellowtail.

Met een groeiende wereldbevolking stijgt de vraag naar dierlijk eiwit en omega-3 vetzuren. Vis is een zeer goede bron hiervan. Helaas zitten wereldwijde visserijstanden al aan hun max, resulterend in grote problemen op het gebied van biodiversiteit en overbevissing.

Zeer gezond

Yellowtail kom voornamelijk voor in de subtropische wateren rondom Australië, Nieuw-Zeeland en Japan. De vis kan wel tweeënhalve meter lang worden. Door een hoog gehalte aan omega 3-vetzuren is het een zeer gezonde menukeuze.

De Dutch Yellowtail wordt het hele jaar door op duurzame wijze gekweekt in een volledig afgesloten systeem, met verwarmd, gezuiverd water uit de Oosterschelde. Door natuurlijk zeewater te gebruiken, wordt geen zoetwater verspild. Omdat de kweekvissen voor nieuwe eitjes zorgen, is wildvangst niet meer nodig.

Natuurlijke biodiversiteit

Door deze Yellowtail Kingfish op het land te kweken worden maximale bio-security en bescherming van de natuurlijke biodiversiteit gehandhaafd. Het interne hightech filtersysteem garandeert dat de kwekerij parasiet- en ziektevrij blijft, waardoor geen antibiotica of hormonen nodig zijn. De kwekerij draait op wind- en zonne-energie.

Uitbreiding

Dutch Yellowtail Kingfish wordt verkocht sinds 2017. Kingfish Zeeland BV groeit sindsdien en gaat uitbreiden met een productielocatie in Maine (USA). De vis is in Europa binnen 24 uur overal vers leverbaar, bevroren wereldwijd.

Kingfish Zeeland BV

Kingfish Zeeland logoKats

Facebook LinkedIn Instagram

Website

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact