Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Jonathan’s BV, 96e plaats KVK Innovatie Top 100 2020

De bieterbal

De Nederlands-Griekse chefkok Jonathan Karpathios bedacht, voor in zijn groenterestaurant, een bitterbal van rode biet, zonder vlees. Het bleek een schot in de roos en hoewel de snack niet bedoeld was voor de verkoop, is deze Bieterbal nu bij alle horecagroothandels verkrijgbaar. In steeds meer gelegenheden staat hij inmiddels op de kaart.

De Bieterbal won de Karel de Vos Innovatie Award 2016 als meest gastvrije duurzame bijdrage voor de gast. Het is de eerste snack in Nederland die vrij is van vlees en kunstmatige toevoegingen. De Bieterbal bevat meer dan 70 procent biodynamisch geteelde bieten en heeft de potentie als waardig kwalitatieve snack wereldwijd door te breken als de “bitterbal 2.0”.

Duurzaam menu

Koks kunnen op eenvoudige wijze hun snackassortiment verduurzamen met de Bieterbal. Vandaag de dag gebruiken veel chefs de Bieterbal al als onderdeel van hun menu of als toepassing in hun gerecht. De Bieterbal is eenvoudig te bereiden, op elke plek, en daardoor zeer toegankelijk in gebruik.

Onderscheidend

Op een schaal tussen andere snacks is de Bieterbal heel herkenbaar: in elke doos worden gratis onderscheidende prikkers in de vorm van een bietenblad meegeleverd.

Over de grens

De Bieterbal is verkrijgbaar via alle groothandels in Nederland. Hij is ook al te koop in België en vanaf 2021 in Duitsland.

Jonathan’s BV

Jonathan's Bieterbal logoAalsmeer

Facebook Instagram

Website

Bieterbal

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact