Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

JLD Contracting BV, 48e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

‘Slimme dijk’ beschermt Nederland tegen overstromingen

Klimaatverandering leidt tot een stijging van de zeespiegel en meer afvoer van rivierwater door extreme regenval en sneeuw. Hiervoor krijgt ons land in de toekomst veel extra water te verwerken. De JLD-Dijkstabilisator beschermt tegen dijkdoorbraken en waarschuwt bij dijkverzwakkingen. Het houdt ons veilig en droog.

Stabilisator

Door waterdruk staat een dijk continu onder spanning en zet daardoor uit. Deze stabilisator voorkomt dat de dijk bezwijkt. Maar daarentegen de energie die door deze spanning ontstaat, gebruikt om de dijk juist te versterken. De combinatie van een JLD-klapanker, vin-element, trekstang van basaltvezel en een kopplaat vangen tot 30% sterktetekort op. Basalt is lichter dan staal, maar heeft meer trekkracht.

Monitoren van de dijk

Het unieke van deze innovatie is dat deze zich niet enkel richt op herstellend onderhoud, maar juist op versterking van de dijk én deze monitort. Want bij deze oplossing hoort ook het Dijk Life-Cycle Monitorings systeem; aangebrachte sensoren meten de druk in het systeem, de waterspanning, trillingen en de temperatuur in de dijk. Hiervoor ontwikkelde JLD Contracting BV (JLD)  in samenwerking met FacilityApp, een App Cloud platform. Voor dataverzameling, data analyse, voorspelling en workforce management. Zowel dijkbeheerders, analisten, verwerkers en eventueel aannemers kunnen deze data gebruiken, waarvan de klant eigenaar is. Voor de dataoverdracht zocht men de samenwerking met Vodafone.

Miljoenenomzet

JLD is inmiddels actief op de markt en realiseert omzet met deze innovatie.

JLD Contracting BV

Logo JLD ContractingMiddelie

Facebook Twitter LinkedIn

Website

 JLD-Dijkstabilisator aan het werk bij een dijk

Plaatsing van JLD-Dijkstabilisator

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact