Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

ItsMyLife - Corporate & Individual well-being BV, 56e plaats KVK Innovatie Top 100 2020

Beweeg-app maakt gezondheidswinst meetbaar

Wanneer we meer bewegen, daalt de zorgconsumptie en dat is heel wat waard. Om precies te zijn: 37 cent per kilometer. It’s My Life zet dit in om mensen meer te laten bewegen: ze worden beloond met digitaal geld, Fitcoins®, waarmee ze gezonde producten en diensten kunnen kopen.

Meer bewegen versterkt ons immuunsysteem en voorkomt overgewicht, hart- en vaatziektes en diabetes type 2. De coronacrisis heeft ons met de neus op de feiten gedrukt: vooral mensen met leefstijl gerelateerde problematiek belanden in het ziekenhuis. Tegelijkertijd nam het beweeggedrag nog verder af vanwege thuiswerken en gesloten onderwijsinstellingen. Minder dan 50 procent van de volwassenen en minder dan 70 procent van de kinderen in Nederland bewegen voldoende. Dit leidt tot een toenemende zorgvraag. Het Centraal Planbureau verwacht dat de zorgkosten de komende twintig jaar van 100 miljard euro per jaar naar 140 miljard stijgen.

Winst per kilometer

In de publicatie “The social cost of automobility, cycling and walking in the European Union” is de gezondheidswinst van meer bewegen onderzocht: 37 cent per kilometer. Wanneer 17,28 miljoen Nederlands dagelijks 1500 stappen (één kilometer) meer zetten, is de winst 2.333.664.000 euro per jaar. Tijd dus om in beweging te komen.

Stimulans

Met Fitcoins® kunnen bedrijven, organisaties en instellingen bijvoorbeeld hun medewerkers stimuleren meer te bewegen. Ze sluiten een abonnement af bij It’s My Life. Een app registreert dat mensen lopen, fietsen of deelnemen aan sociale activiteiten en zet die “winst” om in Fitcoins®. Daarmee kunnen zij gezonde producten en diensten kopen.

ItsMyLife - Corporate & Individual well-being BV

ItsMyLife logoBreda

Twitter LinkedIn YouTube

Website

Beweegapp op smartphones

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact