Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Live Adviesdagen

Intelligent Environmental Systems BV,
68e plaats MKB Innovatie Top 100 2014

Rioolstank is verleden tijd

IE Systems heeft een oplossing voor een hardnekkige kwaal: geuroverlast veroorzaakt door riolering. Nederland gebruikt gesloten stelsels zonder be- en ontluchting van de riolering. Hierdoor kan overdruk in de leidingen ontstaan, gevolgd door rioolgeur in huis of op straat. IE Systems heeft een open putdeksel ontwikkeld waardoor de overdruk uit de riolering verdwijnt en daarmee de kans op stankoverlast in huis. Om te voorkomen dat rioolgeur door het putdeksel naar buiten gaat, wordt alle lucht automatisch gefilterd en geneutraliseerd.

Biologische processen in rioolwater

Minder bekend is dat in rioolwater biologische processen plaatsvinden die zeer schadelijk kunnen zijn. Een voorbeeld is de vorming van H2S (zwavelwaterstof). Iedereen kent de geur van rotte eieren. Vervelend, maar de negatieve consequenties kunnen verstrekkend zijn: dodelijk in hoge concentraties en rioolstelsels worden volledig 'opgevreten'.

Riool schoner en veiliger

Het open putdeksel is een eenvoudig, goedkoop maar effectief middel dat inmiddels in tientallen Nederlandse gemeenten wordt ingezet om het riool schoner en veiliger te maken.

Missie: schadelijke rioolgassen elimineren

IE Systems heeft als missie om tegen de laagste maatschappelijke kosten bestaande rioolstelsels beter en langer te laten functioneren door de uitstoot van schadelijke rioolgassen te elimineren. Nederland heeft het best functionerende rioolstelsel van de wereld. Bijna 100% van de panden (woningen, woonboten, bedrijfspanden) in ons land is aangesloten op de riolering, zodat het afvalwater nooit ongezuiverd in het grond- en oppervlaktewater terechtkomt. Het belang van goede riolering is bekend: de levensverwachting is met tientallen jaren verlengd, dodelijke ziektes geëlimineerd en milieuvervuiling teruggedrongen.

Intelligent Environmental Systems BV

Alkmaar

Website

Lees meer:

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact