Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Illuxtron International, 69e plaats MKB Innovatie Top 100 2017

Energiebesparend licht met Dark-light technologie

Onzichtbaar licht? Dat geeft Dark-light technologie. Licht dat zichtbaar is voor degenen die zich in de door het licht bestreken omgeving begeven, maar door het ontbreken van strooilicht voor anderen buiten die omgeving niet te zien. Vandaar de naam Dark Light-technologie. En omdat er geen licht rond gestrooid wordt, gaat er geen licht en minder energie verloren. Dat scheelt wel tot 16% energie om tot dezelfde lichtwaardes te komen als bij vergelijkbare LED panelen. Dat is niet alleen optisch aantrekkelijker, maar ook duurzamer en energievriendelijker.

Werkend product

Klanten vragen om steeds zuinigere en duurzamere oplossingen voor hun LED verlichting. Zuinigere verlichting kost minder energie. Dat is niet alleen goed voor de portemonnee maar ook voor het milieu. Echter de  gestage constante verbetering van LED technologie leidt nog niet tot grote besparingsslagen. Dat maakt de nieuwe Dark Light-technologie zo bijzonder. Het lichtconcept is van de Oostenrijkse ontwikkelingspartner Bartenbach. Illuxtron heeft dit uitgewerkt tot een werkend product.

Geavanceerde micro-facet reflectoren

Het Aviora-paneel beschikt over ‘micro-facet’ reflectoren die het licht precies naar de plaats sturen waar men het hebben wil. Alleen de bureaus recht onder het armatuur zijn verlicht. Door het ontbreken van strooilicht geeft het paneel de optische illusie van onzichtbaar licht. En mede dankzij het ‘verdekte’ ontwerp lijken alleen de panelen in de buurt van de kijker te branden, ook al is elk bureau perfect uitgelicht. Dit voorkomt hinder en nare schittering en is bevorderlijk voor de concentratie. Volop voordeel!

Illuxtron International

Logo IlluxtronRitthem

Facebook Twitter LinkedIn YouTube

Website

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact