Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

IBIS Power, 2e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Energie opwekken op grote hoogte met hoog rendement

Zonne- en windenergie worden volop toegepast op woonhuizen en middelhoge gebouwen. PowerNEST is een combinatie van zonne- en windenergie voor hoogbouw. De voordelen van dit systeem leveren 6x meer energie op dan de traditionele toepassing van zonnedaken op hoogbouwdaken. Zo maakt het systeem gebruik van het volledige dakoppervlak. Onder de zonnepanelen is een windenergie systeem met een Venturi funnel geïnstalleerd. En die leveren samen voldoende energie om hoogbouw tot 12 lagen volledig van duurzame elektrische energie te voorzien. De PowerNEST wordt als volledig modulair en prefab systeem geleverd dat in één dag wordt gemonteerd. Bijkomend voordeel is dat de installatie geen bouwkundige aanpassingen vergt en alle aanwezige installaties op het dak kunnen blijven staan.

Klaar om te lanceren

IBIS Power heeft de PowerNEST uitgebreid getest onder verschillende omstandigheden. De positieve ervaringen van bewoners en gebouweigenaren maken de weg vrij dat het product op grote schaal toegepast kan worden. IBIS Power biedt de PowerNEST op basis van een ESCo-businessmodel aan (Energy Service Company). IBIS Power levert de technische installatie, de productontwikkeling, het onderhoud en de duurzaam opgewekte stroom tegen een gereduceerd markttarief.

Kansrijk en veelbelovend

De PowerNEST is de allereerste effectieve oplossing om hoogbouw te verduurzamen. De innovatie is inmiddels onderscheiden met diverse (inter)nationale erkenningen en prestigieuze prijzen. PowerNEST kan in de toekomst een belangrijke bijdrage leveren aan de onontkoombare energietransitie. Nu zijn de woningstichtingen aan zet.

IBIS Power

IBIS Power logoEindhoven

Facebook Twitter LinkedIn YouTube

Website

Power Nest bovenop appartementencomplex

 

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact