Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

HydroLogic Systems BV, 3e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Slim watermanagement in de strijd tegen klimaatverandering

Welkom in het nieuwe klimaat, met meer schade en slachtoffers als gevolg van overstromingen en mislukte oogsten door droogte. HydroLogic helpt 4000 waterbeheerders wereldwijd met de ‘HydroNET Water Control Room’. Met online dashboards kunnen zij de strijd tegen het water succesvol voeren.

Optimale inzet van water

Door een slimme combinatie van satellietmetingen, water- en weermodellen genereert het systeem adviezen en waarschuwingen om het water zo goed mogelijk te managen. Het resultaat is een optimale inzet van water voor iedereen. Zo worden kwetsbare steden beschermd tegen overstroming en krijgen boeren het water dat ze nodig hebben.

Internationaal

Zuid Afrika kampt met een watercrisis. De dag dat er geen drinkwater meer is, nadert. Alle Zuid-Afrikaanse waterschappen gebruiken HydroNET om het beschikbare water zo goed mogelijk te verdelen en de gevreesde ‘day zero’ te voorkomen. Ook hebben 450.000 kleine boeren via een mobiele app toegang tot HydroNET waarmee zij hun landbouwproductie ruim 10% verhogen.

Samenwerking

HydroLogic partnert met 25 overheden, kennisinstellingen en bedrijven waarbij alle kennis, data en software worden benut. In 2017 won HydroLogic de prestigieuze ‘Partners voor Water Award’. De jury oordeelde: “HydroNET is het meest innovatieve internationale product met bewezen impact van de afgelopen 5 jaar”.

HydroLogic Systems BV

Logo Hydrologic SystemsAmersfoort

Twitter LinkedIn YouTube

Website

HydroNET Water Control Room systeem zichtbaar op schermen tegen een zwaar bewolkte achtergrond

Hydrologic Systems, teamfoto buiten

Team Hydrologic Systems

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact