Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Houweling Groep, 35e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Afval is grondstof

Een nieuw product uit 100% afval. Dat is een sterk staaltje recycling! De Houweling Groep produceert verpakkingen van 100% gerecycled kunststof afval. Het gebruikte granulaat is van HDPE plastic dat afkomstig is van bijvoorbeeld schoonmaakmiddel- of shampooflessen. De Houweling Groep maakt daar vervolgens flacons of jerrycans van. En zo is afgedankte kunststof de grondstof voor een nieuwe verpakking.

Verkleinen van de afvalberg

De ene klant wil een standaard flacon, terwijl de andere juist een maatwerk jerrycan met een bepaalde vorm en kleur wil. Het is technisch mogelijk en voor iedereen beschikbaar. De gerecyclede verpakkingen zijn in kwaliteit hetzelfde als nieuwe verpakkingen. En ook vergelijkbaar in prijs. De duurzame voordelen geven de doorslag. Door het hergebruik van kunststof is er minder CO2-uitstoot, minder gebruik van fossiele grondstoffen en een kleinere afvalberg.

Circulaire keten

Er zijn enkele beperkingen. De flacons en jerrycans zijn vanwege de voedselveiligheid niet te gebruiken in de voedingsmiddelenindustrie. Transparante of heel licht gekleurde verpakkingen zijn (nog) niet mogelijk. De voordelen van hergebruik van afval zijn echter veel groter dan deze beperkingen. In deze circulaire keten krijgen afgedankte kunststof producten namelijk keer op keer een nieuw leven.

Houweling Groep

Houweling Groep logo Bleiswijk

 LinkedIn

Website

Jerrycan en flacons gemaakt van PCR kunstof afval

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact