Formulier wordt verzonden, dit kan even duren onderbreek het proces niet. Klik hier om te annuleren
Naar KVK.nl
088 585 22 22 

Gravaa BV, 66e plaats KVK Innovatie Top 100 2021

Pas de bandenspanning tijdens het fietsen aan

Minder risico’s op valpartijen. Meer comfort. Betere prestaties. Gravaa heeft voor mountain- en gravelbikers KAPS ontwikkeld: Kinetic Air Pressure System. Hiermee regel je tijdens het fietsen de bandenspanning. Handig op bijvoorbeeld wisselende ondergronden.

Gravaa bevindt zich in een groeiende markt: het bedrijf produceert en verkoopt wielsets voor mountain- en gravelbikes. KAPS is een geheel nieuw product, dat de efficiency tijdens het rijden verhoogt en voor een aangenamere fietservaring zorgt.

Volledig autonoom

In de naven van de wielen van Gravaa zit een bandenspanningsregelsysteem met compressor. Dit wordt aangedreven door de rotatie van het wiel. De bandenspanning kan hiermee volledig autonoom tijdens het rijden worden verhoogd of verlaagd. Je stuurt dit aan via een draadloze knoppenset die aan het stuur wordt bevestigd.

Ongekende functionaliteit

Door vergaande miniaturisatie en de hoge efficiency is een wielset ontstaan met een ongekende nieuwe functionaliteit. Toch wijkt die weinig af van de eigenschappen van een standaard wielset. Daardoor is de KAPS te combineren met alle gangbare fietsframes, schakel- en (schijf)remsystemen.

Beperkte gewichtstoename

De gewichtstoename per wiel is beperkt tot circa 250 gram en het door de fietser zelf op te brengen vermogen om de bandenspanning te verhogen is laag. Dit bedraagt circa 3 watt per wiel bij een fietssnelheid van 25 kilometer per uur. Bij verlagen van de bandenspanning of wanneer het systeem niet wordt gebruikt, is er geen toename van het door de fietser te leveren vermogen.

In september 2021 is de pre-ordering van de KAPS gestart.

Gravaa BV

Gravaa logoEindhoven

Website

 

Gravaa Kinetic Air Pressure System

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
KVK logo
088 585 22 22 Contact