Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

GiantLeaps

Klimaat op de (menu)kaart

De voedselindustrie is wereldwijd de grootste veroorzaker van broeikasgassen die worden uitgestoten. Eten is ook het thema waarmee we als individu het grootste deel van onze footprint bepalen. Er zijn dus flinke stappen te zetten. GiantLeaps heeft een tool ontwikkeld die daarbij helpt. De GiantLeaps Impact Tool zet de klimaatimpact van eten letterlijk op de kaart.

Parijsakkoord

De Impact Tool geeft retailers, producenten, restaurants en evenementorganisatie een instrument in handen om inzicht te krijgen in de impact op het klimaat van gerechten en voedingsmiddelen die worden verkocht. De tool berekent aan de hand van recepturen en inkoopgegevens de klimaatimpact per gerecht, per product en per bezoeker. De doelstellingen van het Parijsakkoord gelden hierbij als maatstaf voor de beoordeling hoe 'goed' een score is.

Meer dan rauwe wortels

Het overzichtelijke dashboard laat zien welke producten in welke mate bijdragen aan de score. Je ziet zo gemakkelijk welke stappen leiden tot een nog lagere belasting op het klimaat. En dat klimaatvriendelijk eten niet betekent dat je alleen nog maar rauwe wortels kan eten. Het zet steeds meer cateraars, evenementen, restaurants en producenten ertoe aan om producten te serveren die beter voor het klimaat zijn. Het publiek haalt weer inspiratie uit deze lekkere gerechten.

Positief

De combinatie van keiharde data en onderzoek met laagdrempelige, positieve en vrolijke communicatie maakt de Impact Tool uniek. Deze online tool heeft onder andere gezorgd voor de eerste klimaat neutrale restaurantketen in Nederland en is niet meer weg te denken in de catering en op festivals.

GiantLeaps

GiantLeaps logoAmsterdam

LinkedIn Instagram

Website

Klimaatimpact tool op scherm laptop

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact